TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programlarına Başvurular 9 Aralık’ta Sona Eriyor!

TÜBİTAK, bilim ve teknoloji kültürünü geliştirmek amacıyla bilim merkezleri, popüler bilim dergileri, kitapları, yarışları vb. faaliyetleriyle her yıl milyonlarca kişiye ulaşmakta ve bilim kültürünü yaygınlaştırmak için bilim ve toplum destek programları kapsamında hazırlanan projeleri desteklemektedir.

Bilim ve toplum destek programları kapsamında ise 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve 4007-Bilim Şenlikleri çağrıları açılmıştır.

• 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programında bilginin toplum ile buluşturulması ve yaygınlaştırılması, bilginin etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılması;
  • 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programında eğitim kapsamında yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması;
  • 4007-Bilim Şenlikleri Programında ise, bilim kültürünün ve iletişiminin yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kazandırılması

amaçlanmaktadır.

Başvurular, 9 Aralık 2019 tarihine kadar http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınmaktadır.

Detaylı bilgiye;

adreslerinden ulaşılabilmektedir.