Samsun Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Eğitimi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Üniversitemiz bünyesinde Şubat ayında faaliyete geçen Sosyal İnovasyon Merkezi, Türkiye     Sosyal Girişimcilik Ağı projesinin de iştirakçisi olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile ilk Sosyal Girişimcilik Eğitimi’ni 24-25 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirdi. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı eğitime Samsun ve il dışından sosyal etki yaratmak isteyen sosyal girişimcilik adayı 22 kişi katıldı. Eğitimde 2 gün süresince katılımcılara sosyal etkiyi artırma yolları, sosyal girişimcilik, iş planı ve gelir modeli geliştirme, topluluk oluşturma, kamu kurumlarıyla ilişkiler, Türkiye’den ve dünyadan sosyal girişim örnekleri ve fon bulma yolları konularında bilgiler verildi ve bu bilgiler uygulamalı grup çalışmaları ile pekiştirildi. Eğitimin sonunda, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin katılımcılara, işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek sertifikalarını takdim ettiler.

02 Mart 2020