TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (Bireysel Genç Girişim-BİGG)

BİGGSAMSUN’un Teknolojik ve Yenilikçi iş fikrine 200 Bin TL hibe veren programı başladı.

Son Başvuru 30 Haziran 2021

TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (Bireysel Genç Girişim-BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olan Samsun Teknopark, bölgemizdeki akademik çalışmaların hem ülke hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmalarına yeni dönemde de devam ediyor.

2021 yılı birinci çağrı döneminden itibaren daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin BiGG’e başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi mümkün olacaktır. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırılmıştır.

Başvuru koşullarında gidilen iyileştirme ile teknoloji tabanlı yeni pek çok fikir, ekonomiye katkı sağlayan uygulamalara dönecektir.

Başvuru şartları;

  • Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip,

 Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin;

  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
  •  Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi, aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde Programa başvurabilecektir;
  1. Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
  2. Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

Eğitim ve Etkinlikler çevrimiçi ortamda sağlanacaktır. Türkiye’nin her yerinden başvurular kabul edilmektedir. Detaylı bilgi ve başvuru için  www.biggsamsun.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

24 Mayıs 2021
Öğrenci Destek Hattı